Lubuk barang murah untuk bisnes

By Isai Tuesday, September 30, 2014
Salah satu teknik bisnes kecil-kecilan tetapi berbaloi ialah mencari barang-barang murah dan menjualnya dengan harga pasaran semasa. Masalah yang biasa dihadapi oleh usahawan kecil ialah mencari lubuk mendapatkan barang murah. Tokey besarpun mana bagi tahu tempat lubuk barang murah sebab diorang pun cari makan juga.

Tengok sahaja usahawan yang menjual di lelong yang selalu menjadi tempat persinggahanku membeli barang yang saya suka. Harga barang yang mereka jual lebih kurang sama dengan barang yang dijual di kedai runcit atau di kedai elektronik, malah barang yang diorang jual sedikit lebih murah. Terfikir pula diorang tu dapat untung kah? Rahsianya diorang mendapat produk itu daripada pembekal yang memberikan tawaran harga yang murah tetapi sama kualiti dengan barang daripada jenama sama. Rahsianya, diorang sudah mengetahui lubuk barang murah.

Kebetulan saya merayau-rayau di internet dan terjumpa tempat jual barang yang agak murah. Mungkin kebetulan diorang sedang menjalankan jualan promosi. Barang yang dijual agak murah juga harganya.

Cuba tengok...

iPhone 6 .......... RM 2,589 (pasaran semasa  RM 3,500).

Kamera 14MP ....... RM 155 (harga asal RM 599).

HD Video Camera .... RM 99 (harga asal RM 399).

Baju Zariya Muslimah ...... RM 18 (harga asal RM 59).

Samsung Galaxy Alpha ...... RM 1678 (harga asal RM 1899).

... dan banyak lagi!

Tak sabar lagi nak tengok? Lawati Shopee semasa jualan promosi.


Rahsiacyber

Rahsiacyber berusaha menyampaikan maklumat yang terbaik menjana pendapatan melalui program affiliate. Jangan lupa langgan kemaskini blog terus ke email anda.

No Comment to " Lubuk barang murah untuk bisnes "