Anda pandai bina blog sendiri? Jika anda pandai bina blog sendiri bermakna anda boleh buat duit dengan blog anda. Orang kata setiap pelaburan itu ada dia punya pulangan. Ayat-ayat yang anda tulis di blog boleh dianggap sebagai satu pelaburan. Jadi pulangannya dia apa? Pulangan daripada pelaburan anda ialah apabila anda mendapat hasil daripada blog. Hasilnya sudah tentu wang yang diperlukan dalam kehidupan seharian.

Salah satu cara menjadikan blog anda memberi pulangan kepada anda ialah dengan cara meletakkan iklan Google Adsense di blog anda. Google Adsense itu akan memaparkan iklan. Google Adsense akan bayar anda jika iklan mendapat klik. Jumlah bayaran setiap klik bergantung kepada nilai kata kunci.

Benarkah boleh buat dengan Google Adsense? Kalau tidak benar tidak ada blogger rela hati meletakkan iklan Google Adsense di blog masing-masing. Jika anda masih ragu-ragu sila baca Adsense Revive bagi mendapatkan maklumat terkini tentang Google Adsense. Tidak ada pengiklanan percuma melainkan mereka yang tidak faham dengan bangga tampal logo McD di kereta peribadi tanpa sedar mereka diperalat oleh syarikat McD.

Apakah adsense masih sesuai sebagai lubuk buat duit melalui blog? Orang bisnes tidak pernah berhenti daripada mengiklankan produk mereka. Selagi ada pengiklan selagi itu Google Adsense relevan sebagai punca menjana pendapatan. Tanpa blogger, Google Adsense mati dan begitu juga dengan syarikat yang memerlukan Google Adwords. Pendek kata buat duit dengan Google Adsense sentiasa relevan sepanjang zaman.

Jika anda belum mempunyai blog, anda tidak pernah terlambat. Bina blog ikut niche kegemaran anda. Jika anda suka kereta, bina blog berkaitan dengan kereta.

Google Adsense memerlukan blog yang berbahasa Inggeris. Jika tak, permohonan anda untuk menyertai Google Adsense mungkin tidak berjaya. Walaupun anda tidak faham bahasa Inggeris dengan baik tetapi masih ada cara membangunkan blog. Malah entri blog anda boleh jadi macam hasil karya seorang professional. Ini perkongsian yang perlu anda tahu agar sama-sama buat duit melalui blog dengan Google Adsense.

Salah satu caranya ialah membeli PLR artikel yang berbahasa Inggeris. Dengan artikel tersebut, anda sudah boleh membina blog sendiri anda mengikut niche yang anda suka.PLR artikel merupakan artikel yang anda boleh post semula di blog anda. Elakkan mengambil artikel orang lain nanti blog anda kena bom jika ada laporan daripada pemilik asal artikel. Malangnya PLR Artikel itu bukan percuma. Tapi jika anda mendapatkan Panduan Raja Adsense melalui link affiliate saya, saya akan bagi PLR Artikel secara percuma sahaja. Bukan 700 artikel tapi 7000 artikel dalam pelbagai niche.

Bagaimana anda claim dengan saya? Selepas melakukan pembelian sila email saya yang bertajuk "Claim PLR Artikel Bonus Panduan Raja Adsense" ke mefranzbiz at gmail dot com. Saya akan periksa sama ada benar atau tidak ada melakukan pembelian melalui link affiliate saya. Jika ada anda akan mendapat link download. Jika tiada rekod pembelian saya diam-diam sahaja. Saya anggap sahaja email main-main. Ingat sebelum beli, clearkan cookies baru klik link di atas.

Berkaitan dengan Panduan Raja Adsense, ia merupakan panduan yang lengkap buat duit melalui blog dengan adsense. Anda akan diajar langkah demi langkah cara membina blog. Anda juga akan diajar cara mendapatkan traffik. Traffik itu penting kerana tanpa traffik blog anda tidak ada erti. Anda juga akan diajar tentang keywords yang mahal. Maksudnya sekali klik boleh dapat USD1.00. Jika anda tidak mahu tawaran saya, anda juga akan diajar cara mendapatkan artikel tanpa kena panelti.

Panduan Raja Adsense merupakan panduan yang berjaya membantu saya menerima cek dari Google Adsense. Bukan sekali tetapi berkali-kali. Sekarang tidak pernah sudah terima cek sebab Google. Rasanya sudah hampir 4 tahun. Bukan tidak menjana pendapatan dengan Google Adsense tetapi Google bayar saya terus ke akaun RHB. Cukup USD100, bayaran akan dibuat. Bolehlah daripada tiada. Saya patut berterima kasih kepada Raja Adsense.

Akhir sekali buat duit melalui blog dengan adsense hanyalah sebagai pendapatan sampingan. Namun jika blog anda mendapat traffik yang tinggi anda boleh menjana pendapatan sehingga 4 angka. Selain itu anda juga boleh buat duit selain pengiklanan iaitu menyertai program affiliate.

Post a Comment