Saturday, November 29, 2014

// // Leave a Comment

4 Perkhidmatan memendekkan url yang boleh mendatangkan wang

4 Perkhidmatan memendekkan url yang boleh mendatangkan wang

Pernahkah anda terfikir bahawa perkhidmatan memendekkan url selain daripada dapat menyelamatkan komisyen link affiliate anda, perkhidmatan ini juga boleh dijadikan sebagai sumber pendapatan sampingan? Namun untuk perkhidmatan ini, biasanya digunakan untuk memendekkan link tertentu dan bukannya link affiliate. Jika sekiranya menggunakan perkhidmatan memendekkan url affiliate, anda tidak akan mendapat hasil yang diharapkan. Ini adalah kerana perkhidmatan memendekkan url dipenuhi dengan iklan yang perlu ditempuhi sebelum sampai ke halaman yang dituju. Jika mahu memendekkan url affiliate, pastikan menggunakan perkhidmatan yang tidak disertakan iklan atau bersih daripada iklan seperti bit.ly, tinyurl.com, goo.gl dan sebagainya.

Disini saya senaraikan 4 perkhidmatan memendekkan url yang boleh memberikan sedikit wang kepada anda. Anda boleh gunakan perkhidmatan memendekkan url ini apabila anda menghubungkan halaman anda ke halaman lain seperti perkhidmatan yang tidak memberikan pulangan kepada anda atau memendekkan url pemberian produk percuma.

1. Afd.ly - Perkhidmatan memendekkan url yang akan memberikan anda komisyen sebanyak $4 untuk 1000 pelawat. Anda akan mendapat komisyen sebanyak 20% setiap refer yang anda berjaya buat. Minimum pengeluaran komisyen adalah serendah $5 sahaja.

2. Ity.im - Perkhidmatan percuma memendekkan url. Memberikan komisyen sebanyak $4 untuk 1000 pelawat link yang anda pendekkan menggunakan perkhidmatan ity.im. Anda mendapat 5% hasil pendapatan yang diperolehi oleh referal, $0.10 bonus jika sekiranya mereka melakukan pengesahan email. Minimum pembayaran ialah $3 menerusi paypal.

3. shorte.st - Perkhidmatan percuma memendekkan url. Memberikan komisyen sebanyak 20% hasil income referral yang berjaya anda buat.

4. linkbucks.com - Ia juga merupakan perkhidmatan memendekkan url percuma. Minimum pembayaran ialah sebanyak $10.


Jika sekiranya anda mahu memendekkan url, saya cadangkan anda menggunakan perkhidmatan di atas kerana anda menggunakan perkhidmatan mereka sambil menjana pendapatan. Sebelum itu anda mestilah membuka akaun dengan servis tersebut, login dan barulah pendekkan url yang hendak dipendekkan.

Semoga bermanfaat...


0 comments:

Post a Comment