Sunday, November 9, 2014

// // Leave a Comment

Cara promosi link affiliate

Jika anda menggunakan Pemasarkan Affiliate sebagai salah satu pendekatan membuat wang di internet, anda mungkin ingin tahu cara mudah mempromosikan produk affiliate diblog anda . Ini adalah perkara yang paling sukar bagi kebanyakan newbie yang baru bermula dengan program affiliate.

Kebanyakan yang baru bermula dalam keusahawanan internet yang gagal menjana pendapatan melalui program affiliate telah berusaha memasarkan produk yang dipromosikan atau membawa traffik ke halaman affiliate. Jika anda memasarkan halaman affiliate atau webjualan orang lain, ia adalah sukar untuk membawa pelanggan ke halaman tersebut tetapi begitulah program affiliate berfungsi. Anda kena usaha membawa traffik ke halaman produk yang dipromosikan sehinggalah pelanggan tadi membeli produk yang anda promosikan.

Melihat kepada pengalaman peribadi, membawa pelanggan he halaman jualan produk melalui program affiliate boleh dikatankan susah jika tidak mendapat sebarang panduan. Ini termasuklah untuk memilih niche yang sempurna untuk mempromosikan produk affiliate sehingga mendapat terikan bekal pelanggan.

Jika anda menulis artikel diblog anda, cuba gunakan kata kunci yang dapat membawa traffik ke halaman jualan affiliate yang dipromosikan. Cuba bercerita tentang pengalaman anda dalam menjalankan bisnes di internet, kemudian kejayaan-kajayaan yang anda dinikmati menjana pendapatan di internet. Jangan lupa menceritakan  atau memberitahu bagaimana anda belajar sehingga mencapai kejayaan. Mereka yang membaca pasti akan tertarik dengan pengalaman anda dan seterusnya cuba mengikut jejak kejayaan anda. Ceritakan pula tentang kenalan anda yang turut belajar menggunakan kaedah yang anda guna turut berjaya menjana pendapatan melalui internet.

Dalam hal ini adalah lebih bagus jika anda mempunyai halaman khusus ini bagi memudahkan anda membawa traffik ke halaman webjualan produk yang anda promosikan. Rasanya ini merupakan cara yang mudah untuk membawa traffik.

Sekian daripada blog tips dan keusahawan internet. Semuga dengan satu tips ini dapat membantu anda menjana pendapatan melalui program  affiliate.

0 comments:

Post a Comment