Saya terbaca kisah seorang suri rumah disebuah portal yang menceritakan bagaimana seorang suri rumah menjana pendapatan dari rumah melalui internet. Citra Yusof yang berasal dari Kuala Lumpur mempunyai 3 orang anak semasa artikel itu ditulis menjana pendapatan mewah hanya dari rumah.

Menjana pendapatan secara online merupakan durian runtuh bagi Citra Yusof setelah gagal mendapatkan peluang pekerjaan yang sesuai. Beliau pernah dibuang kerja semasa kemelesetan ekonomi. Beliau yang memerlukan pendapatan cukup berhati-hati semasa mula menjana pendapatan secara online supaya tidak terjerumus kepada penipuan skim cepat kaya atau sistem piramid.Beliau memerlukan satu cara yang sah untuk bekerja secara online untuk menjamin kehidupan keluarga dan anak-anaknya. Perkara yang paling penting kata beliau, bekerja dari rumah agar banyak masa terluang bersama dengan keluarga.Akhirnya menemui Kit Pakej Kerjaya yang dijalankan secara online. Kit Pekej Kerjaya telah mengubah nasib Citra Yusof sehingga berjaya menjana pendapatan antara MYR15,000-MYR18,500 sebulan hanya bekerja dari rumah.

Begitulah kisah beliau menjana pendapatan secara online. Sesiapa sahaja boleh berjaya menjana pendapatan di internet asalkan ada kemahuan. Secara jujurnya, menjana pendapatan di internet memerlukan kesabaran yang tinggi. Menjana pendapatan di internet, bukan hari ini bermula esok akan mendapat untung. Perlu disedari untuk menjana pendapatan di internet, traffik blog perlu diambil kira. Membangunkan blog bukan sama dengan membuka gerai di tengah kota. Saya sendiri mengambil masa hampir 2 tahun dalam menyertai Program Affiliate barulah memperoleh pendapatan yang membanggakan diri saya sendiri. Itupun saya tidak lakukan sendirian. Saya juga belajar daripada mereka yang pakar. Umpama kita sedang menghabiskan ijazah, kita kena bertanya atau membeli buku untuk mencapai impian peribadi. Walaupun pendapatan bulanan saya tidak mencapai 4 angka dalam mata wang US tetapi bila ditukar dengan mata wang Malaysia pendapatan bulanan saya mencapai 4 angka setiap bulan.

Jika anda seorang suri rumah seperti Citra Yusof yang mahu mempunyai pendapatan sendiri, anda perlu belajar. Jangan bergantung penuh kepada pendapatan suami. Andai ditakdirkan hayat bersama suami tidak lama, anda pasti sangat terkesan. Sedaiakan payung sebelum hujan. Jangan cakap tidak boleh buat sebelum mencuba.

Terdapat banyak cara menjana pendapatan secara online. Dalam banyak cara itu semuanya relevan untuk dilakukan. Dalam blog ini ada banyak entry tentang cara-cara menjana pendapatan secara online. Antara yang paling popular ialah buat duit dengan blog anda. Sebuah blog boleh menjana pendapatan dalam pelbagai cara.Post a Comment