Friday, June 19, 2015

// // Leave a Comment

Buat duit online dengan PTC Cashpiggy

Dalam kesempatan ini saya cuba menerangkan serba ringkas cara buat duit online dengan PTC Cashpiggy. Nama PTC Cashpiggy sedikit pelik khususnya rakan-rakan yang beragama islam. Apapun saya tidak mampu menjelaskan hukum bagi seseorang islam menyertai program PTC ini.

Baiklah, seperti yang semua sedia maklum PTC atau nama panjangnya Pay To Click merupakan satu cara buat duit yang popular di internet. Ini adalah kerana seseorang yang menyertai program ini akan mendapat bayaran dengan hanya melihat iklan. Begitulah konsep PTC Cashpiggy ini. PTC cashpiggy merupakan rakan kongsi perkhidmatan memendekkan url iaitu adf.ly. Mungkin ada di antara anda yang sudah mendapat bayaran dengan afd.ly. Bagi diri saya sendiri, saya sudah 2 kali mendapat bayaran daripada adf.ly bersamaan USD10.65 setelah setahun lebih menyertainya. Kira baguslah sebab tidak perlupun buat promosi.

Berbalik kepada PTC Cashpiggy, cara menjana duit dengan PTC Cashpiggy ialah dengan mengklik iklan yang akan di hantar ke akaun Cashpiggy setiap hari. Jika anda pernah menyertai PTC Clixsense, begitulah juga cara menjana pendapatan dengan Cashpiggy cuma bayaran untuk Cashpiggy lebih besar berbanding dengan PTC yang lain.

Bagi mendapatkan bayaran daripada PTC Cashpiggy pula, seseorang yang layak untuk menerima bayaran akan dibayar melalui akaun paypal. Ia sama seperti cara bayaran di adf.ly.

Bagi yang mahu mencuba menjana pendapatan online dengan PTC Cashpiggy, lawati website PTC Cashpiggy di cashpig.gy dan lakukan beberapa langkah mudah untuk membuka akaun. Teradapat dua cara membuka akaun iaitu sama ada menggunakan akaun email atau menggunakan akaun facebook.


Setelah mendaftar, lihat tab di bahagian atas iaitu menu view ads dan lakukan langkah seterusnya untuk menjana pendapatan dengan PTC Cashpiggy iaitu melihat iklan kemudan sahkan yang anda bukan robot. Lakukan langkah sama setiap kali anda melihat iklan yang diberikan.

Sekian sahaja info ringkas tentang cara menjana pendapatan online dengan PTC Cashpiggy. Semoga memberi manfaat kepada anda.


0 comments:

Post a Comment