Thursday, July 16, 2015

// // Leave a Comment

5 Laman perkhidmatan memendekkan url sebagai sumber menjana pendapatan

5 Laman perkhidmatan memendekkan url sebagai sumber menjana pendapatan

Perkongsian link sudah menjadi kebiasaan bagi pengguna internet. Saya sentiasa berkongsi link laman web kepada rakan-rakan khas di Facebook , Twitter , Google plus, YouTube dan lain-lain. Beberapa blogger atau orang lain juga berkongsi memuat turun pautan dalam blog / laman web mereka atau melalui e-mel.

Jadi, mengapa anda tidak berminat menjana pendapatan dengan berkongsi URL (link ) mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa . Ia bergantung kepada usaha anda, anda boleh mendapat sejumlah wang yang diinginkan bergantung kepada usaha anda. Bagi menjana pendapatan menggunakan kaedah ini, anda hanya perlu memendekkan link dari mana-mana link dan kongsikan link anda di mana sahaja untuk mendapatkan wang secara online . Apabila seseorang mengklik pada URL yang anda kongsikan, URL yang anda pendekkan akan melalui paparan iklan selama 5 saat sebelum ia di redirect ke pautan destinasi asal. Dengan cara inilah syarikat membayar anda. Kadar bayaran adalah berbeza-beza antara laman web syarikat perkhidmatan memendekkan url. Bergantung kepada syarikat yang biasanya membayar antara $ 1 kepada $ 10 per 1000 klik URL. Syarikat-syarikat ini juga menyediakan sistem referral , bermakna sesiapa yang menyertai melalui referral link anda, maka anda juga akan mendapat komisyen 20% daripada pendapatan mereka .

Di sini beberapa perkhidmatan Laman Web memendekkan URL boleh didapati di internet. Saya senaraikan 5 Laman Web memendekkan URL dan cara mereka pembayaran. Pendapatan purata bagi setiap 1000 paparan seperti yang dinyatakan dalam laman web mereka dan kedudukan alexa mereka.

#1 Shorte.st

Shorte.st adalah perkhidmatan memendekkan url yang boleh disertai secara percuma. Ia mempunyai idea-idea yang kreatif dengan menyediakan plugin wordpress yang membolehkan menjana pendapatan dengan lebih berkesan.Shorte.st membayar anda $2 per 1000 paparan link yang anda kongsikan iaitu link yang dipendekkan dengan laman web mereka.Pendapatan anda akan dibayar apabila mencapai bayaran minima yang ditetapkan melalui paypal. Jumlah bayaran minimum ialah $5. Jika anda berjaya mendapat referral, anda akan mendapat 20% daripada pendapatan mereka.

Daftar shorte.st

#2 Bc.vc

Bc.vc adalah perkhidmatan memendekkan url yang moden di mana pengguna boleh menjana pendapatan yang lebih lumayan dengan cara paling mudah. Anda mendapat bayaran dengan berkongsi link anda di internet. Hanya membuka akaun dan mulakan memendakkan URL untuk menjana pendapatan. Jika sekiranya pelawat melawat link yang anda kongsikan, anda akan mendapat bayaran. Dengan Bc.vc anda akan mendapat kira-kira $4 per 1000 paparan dan jika anda berjaya mendapat referral anda layak mendapat komisen tambahan 10 %. Anda akan dibayar selepas mencapai pembayaran minimum iaitu $10 yang akan dibayar melalui paypal.

Daftar Bc.vc

#3 AdF.ly

AdF.ly merupakan perkhidmatan memendekkan url di Malaysia dan dipercayai. Saya sendiri merupakan pengguna tegar perkhidmatan ini dan sudah mendapat beberapa kali bayaran. Untuk menjana pendapatan dengan perkhidmatan memendekkan url Adf.ly, anda hanya membuka akaun secara percuma dan mulakan aktiviti memendekkan url dan kongsikan dengan rakan atau di laman blog anda. Untuk syarikat ini, anda akan dibayar $4 bagi setiap 1000 paparan link yang anda kongsikan. Baca tulisan saya sebelum ini tentang buat duit dengan perkhidmatan url shortner.

Daftar Adf.ly

# 4 Linkshrink.Net

Ia merupakan perkhidmatan memendekkan url yang popular yang membolehkan pengguna menjana pendapatan pada bila-bila masa apabila link yang dikongsikan diklik. Linkshrink membayar antara $2 hingga $5 setiap paparan link yang dikongsikan. Pengguna yang berjaya mendapat referral akan mendapat komisyen 10% daripada pendapatan referral. Ini bermakna jika anda berjaya mendapat 10 referral dan setiap referral berjaya mendapat $2 setiap hari maka anda berjaya mendapat $4 tanpa melakukan apa-apa aktiviti perkongsian link.

Daftar LinkShrink.net

#5 Linkbucks:

Menawarkan pengguna untuk menjana pendapatan setiap kali dengan memendekkan link dan berkongsi link yang dipendekkan melalui perkhidmatan mereka . Anda boleh berkongsi link yang dipendekkan di mana-mana sahaja seperti di facebook , Google plus, Twitter , blog , laman web dan lain-lain.

Daftar linkbucks.com


Apapun perkhidmatan memendekkan url sambil menjana pendapatan yang anda gunakan, saya sarankan agar tidak terlalu ghairah menyertai kesemua perkhidmatan ini sehingga anda hilang fokus. Cukuplah tumpukan satu atau dua sahaja. Jika anda mempunyai 5 blog pelbagai niche, anda boleh menyertai kesemua perkhidmatan ini dan tetapkan perkhidmatan mana yang digunakan bagi setiap blog. Tapi cara ini akan melambatkan anda mendapat komisyen. Jadi tumpukan dengan satu perkhidmatan sahaja.

0 comments:

Post a Comment