Friday, March 31, 2017

// // Leave a Comment

Jana pendapatan melalui facebook


Jana pendapatan melalui facebook tanpa mengeluarkan sesenpun bukanlah sesuatu yang mustahil. Tidak perlu promosi produk sendiri, tidak perlu jual produk orang lain pun boleh buat duit di facebook.

Dahulu saya pernah terbaca di blog orang lain tentang potensi yang sangat cerah untuk menjana pendapatan di facebook. Saya ambil positif pendapat orang bahawa akaun facebook boleh menjana pendapatan dan dengan itu saya mencuba.

Sejak 2014 saya membuka akaun facebook kemudian buat page facebook. Ternyata akaun facebook saya boleh membantu saya menjana pendapatan sampingan. Tidak jadi kaya tetapi boleh bantu bayar bil elektrik dan data internet.

Satu kerugian hari-hari login di facebook tetapi satu sen pun tidak ada hasil. Bagaimana ada hasil jika main game saja atau login facebook untuk memawang. Rajin update status terkini tetapi menceritakan masalah peribadi kepada dunia.

Sebenarnya ada cara anda menjana pendapatan dengan hanya update status anda sahaja. Bayangkan jika ada 50 orang klik pautan status anda. Anda percuma dapat RM10. Itu baru dapat 50 orang klik pautan status anda. Bagaimana jika kesemua kawan anda yang seramai 600 orang itu akan klik pautan status anda? Lumayan bukan?

Bayangkan jika RM10 itu pendapatan anda untuk sehari. Bagaimana jika anda update status pada setiap hari dengan perkongsian informasi yang lebih berfaedah kepada orang lain? .

Jadi bagaimana menjana pendapatan sampingan di facebook dengan hanya update status?

Sebenarnya ada satu laman web ni yang akan membayar kita apabila kita share artikel mereka di media sosial kita sama ada di facebook, twitter, atau di blog. Tidak susah, cuma ambil link artikel, tulis sesuatu di status anda di facebook dan letakkan link artikel. Semudah ABC. Jika sekiranya perkongsian anda mendapat 50 klik, anda akan dapat RM10.

Anda sudah bersedia menjadikan akaun facebook anda sebagai lubuk duit sampingan? Buka akaun 8Coin. Bukan luar negarapun. Dibayar pakai wang Malaysia. Satu lagi ia adalah percuma.

Tapi jika tidak berjaya mendapat klik setiap post yang anda daripada kawan-kawan, jangan pula salahkan kawan-kawan, itu mungkin ada sesuatu yang tidak kena dengan ayat-ayat status anda. Ayat kena padu supaya rakan-rakan berebut-rebut hendak tahu maklumat yang anda kongsikan. Untuk belajar cara-cara buat ayat padu, sila baca dekat sini.

Semoga bermanfaat.

0 comments:

Post a Comment