Saturday, April 15, 2017

// // Leave a Comment

Melabur jana pendapatan pasif

Sumber pendapatan pasif bermakna pelabur berpeluang memperoleh pendapatan tambahan daripada pelaburan mereka menerusi pulangan yang diterima setiap tahun. Pendapatan pasif dijana secara tetap dan berterusan dengan sedikit kerja untuk mengekalkannya.

Semakin besar pelaburan, semakin banyaklah pulangan yang boleh diharapkan, lebih-lebih lagi jika wang berkenaan dilaburkan dalam produk pelaburan yang kurang risiko dan mempunyai rekod cemerlang.

Orang ramai perlu melabur satu tempoh yang panjang supaya kuasa faedah kompaun dapat mengembangkan modal pelaburan mereka dari tahun ke tahun dan seterusnya menghasilkan satu tabungan yang kukuh sebagai sandaran kewangan.

Unit Amanah PNB seperti Amanah Saham Bumiputera (ASB) memberi masyarakat berpeluang melabur tanpa terdedah kepada risiko keterlaluan, melabur dengan modal kecil dan tidak perlu bimbang dengan ketidaktentuan persekitaran ekonomi kerana ia diuruskan oleh pengurusan profesional.

Jana Pendapatan Pasif di Ethtrade

Syarikat Ethtrade menjalankan urusniaga membeli dan menjual coin-coin digital iaitu Bitcoin di web trade yang sah. Keuntungan jual beli diberi separuh utk syarikat separuh utk investor.

Apa itu Bitcoin?

Bitcoin ialah matawang digital. Bitcoin boleh digunakan sebagai medium pertukaran untuk memiliki sesuatu barang dan perkhidmatan dalam dunia sebenar. Sudah tentu oleh oleh mereka yang menerima bitcoin sebagai mode of payment.

Ethtrade menawarkan plan simpanan dan pelaburan serendah USD10 . Profit sebulan adalah dalam anggaran 15% - 25% . Pelabur boleh memilih untuk menjadi pasif member dan aktif member . Pelabur pasif bermakna pelabur tidak mempromosi link affiliatenya sementara pelabur aktif merupakan pelabur yang mencari pelabur baharu melalui link affiliate bagi melayakan dia mendapat bonus sebaik pelabur baharu melabur melalui link affiliate.

Ada 5 Plan Simpanan :
Frontier - USD10
Homestead - USD500
Metropolis - USD3000
Serenity - USD10000
Co-Founder - USD30000

Pelabur boleh withdraw  bonus jika mencapai USD10 . Bitcoin dkan di bayar dalam dkaun Luno . Selepas itu pelabur boleh mencairkan bitcoin pelabur di Bank-bank Tempatan untuk menjadikan tunai RM .

Mulakan langkah anda hari ini, serendah RM50.

0 comments:

Post a Comment