Friday, May 12, 2017

// // Leave a Comment

Cara buat duit dengan 8Share

Ini kali saya kongsi cara buat duit dengan 8Share. kalau anda seorang yang aktif di media sosial seperti facebook, 8share ni boleh menjadi sumber pendapatan pasif anda. Hanya kongsikan maklumat yang dikehendaki oleh 8share untuk dikongsikan, anda berpotensi menjana RM10 untuk satu maklumat yang dikongsi. Maklumat yang perlu anda kongsi pula bukan hanya satu tetapi sedikit sebanyak dapat membantu anda menambah pendapatan sampingan.. itupun jika anda seorang yang aktif di media sosial.

Cara join 8share cukup mudah dan percuma pula tu. Bagi yang belum tahu tentang 8share, disini saya kongsikan secara ringkas cara buat duit dengan 8share.

Pertama sekali sudah tentu anda dikehendaki buka akaun 8share secara percuma sahaja. Lengkapkan borang yang dikehendaki. Borang pun simple saja, tak banyak yang diisi.


Setelah anda buka akaun, login ke akaun anda menggunakan email dan password yang anda tetapkan. Klik Specials di bahagian side bar kiri untuk melihat maklumat yang di minta oleh 8share yang anda perlu kongsikan.


Pilih maklumat yang hendak anda kongsikan. Kemudiak klik view this special untuk memulakan perkongsian anda.


Antara info berkaitan dengan benda yang hendak anda kongsikan seperti maklumat komisyen, cadangan ayat untuk dikongsikan di media sosial dan link unik khusus untuk anda.


Klik pada butang Get your unique share link untuk mendapatkan link khusus untuk anda untuk dikongsikan di media sosial seperti di twitter, google plus atau di facebook. Copy link unik anda dan paste di status di facebook anda berserta dengan cadangan ayat kempen.

Sekian dan selamat menjana pendapatan dengan 8share.


0 comments:

Post a Comment