Monday, May 29, 2017

// // Leave a Comment

Fesbuk Ads - Target Audiens Yang Berkualiti

Untuk buat iklan Facebook yang berkesan, pengiklan perlulah mempunyai produk yang bagus, ad copy yang berkesan, dan targeting yang tepat. Tetapi untuk ketahui semua tu, pengiklan perlulah buat split-testing dengan buat iklan seberapa banyak yang diperlukan sehingga dapat jumpa ad copy dan targeting yang berkualiti sebelum mula scale iklan mereka ke level yang seterusnya. Sudah tentu proses split testing ini akan ambil masa yang lama dan kos yang perlu disediakan semakin banyak.

Selepas lakukan split-test barulah mereka akan dapat tahu ad copy mana yang bagus dan targeting mana yang boleh berikan mereka keuntungan. Mereka boleh tengok semua tu daripada data performance yang disediakan oleh Facebook termasuklah jantina, umur, tempat tinggal, device (mobile/desktop), dan lain-lain. Tetapi, ada satu 'rahsia' yang Facebook sembunyikan daripada pelanggan anda iaitu INTEREST!

Fesbuk Sengaja Nak 'Bakar' Duit Pelanggan Anda Dengan Sembunyikan Data INTEREST!

Ya! Interest memainkan peranan penting dalam tentukan targeting iklan Facebook ads pelanggan anda. Ada satu cara mereka boleh menilai Interest mana yang berikan mereka jualan atau conversion iaitu Split-test dengan cara buat Ad Set bagi setiap Interest yang mereka ada. Jika ada 10 Interest, maka 10 adset lah mereka perlu buat dan 'derma' kepada Facebook untuk dapat tahu Interest mana yang berkualiti daripada 10 Interest tersebut.

ZILLATICS SEBAGAI PENYELESAIAN!


Satu aplikasi yang mesra pengguna dibangunkan khas untuk usahawan online yang menggunakan Facebook Ads dapat menilai dengan cepat INTEREST-INTEREST yang berkualiti yang berikan mereka keuntungan tanpa melalui proses Split-testing!

Pengguna akan dapat tau Interest mana yang berikan engagement (komen, share, like) yang tinggi untuk post iklan mereka termasuklah , klik Photo dan juga Video Views yang tertinggi untuk iklan jenis video.

Bagi usahawan online yang menggunakan Website atau e-commerce untuk jual produk, mereka juga akan dapat tau Interest manakah yang dapat conversion ( purchase, add to cart, view content, dll. ) yang paling tinggi.

Harga LIFETIME FEE yang sangat rendah berbanding tool lain yang punyai fungsi lebih kurang sama di luar sana yang caj yuran bulanan yang mahal seperti Adesspreso, TCM dan sebagainya. Tambahan pula pengguna Zillatics akan nikmati Update PERCUMA setiap kali Zillatics di updated selari dengan update Facebook.

Bonus Tambahan Pengguna Zillatics

Dalam pelancaran tempoh 2 minggu ini, pelanggan Zillatics akan ditawarkan dengan pakej Upsell iaitu satu lagi Aplikasi yang cukup power iaitu DIGZILAA yang akan berikan mereka peluang untuk SPY maklumat tentang prospek yang berpotensi melalui analisa Post Iklan pesaing mereka dengan hanya beberapa klik sahaja!

DIGZILLA juga telah dilancarkan pertengahan tahun lepas (2016) di Indonesia dan mendapat sambutan hangat! Pengguna Digzilla sekarang telah pun cecah hampir 1800 pengguna. Kini ia dilancarkan di Malaysia untuk pengguna tempatan.

Antara maklumat yang pengguna DIGZILLA boleh 'korek' adalah demografi prospek seperti Umur, Jantina, Tempat tinggal, Likes, Pekerjaan dan lain-lain. Prospek ini adalah sama ada prospek yang Like atau Share atau Comment di post iklan Facebook pesaing mereka. Ia memudahkan pemasar di facebook target sasaran pemasaran produk.

Pengguna atau pelanggan anda juga boleh gunakan Digzilla sebagai alat untuk dapatkan idea Produk-produk hot yang terbukti terjual di Facebook. Kerja-kerja renyah untuk buat validate produk dapat dikurangkan dan jimatkan masa. Bukan itu sahaja, mereka juga dapat cari idea Ad Copy ( Gambar & Copywriting ) pesaing untuk perbaiki lagi iklan mereka menjadi lebih baik.

Dapatkan maklumat lanjut Zillatics Malaysia

0 comments:

Post a Comment